Expociencia 2018
PCUV
Menú portal

Activitats en espai 0

Actividades espacio 0

Crea les teues pròpies molècules. ICMOL. (Tots els públics).
Creació de molècules senzilles de tipus aigua, etanol... i més complexes com el ful·lerè, la molècula de la cafeïna, els nanotubs de carboni a partir del model de pals i boles. 

Fotografia tèrmica. IPL. (Tots el públics)
Veu el que ningú pot veure, espia darrere de les parets i amaga't darrere dels cristalls (el món a l'inrevés). En aquesta activitat podràs esbrinar la temperatura del teu cos i veure quins són les zones més fredes i calentes del mateix. Podràs escriure missatges invisibles que només es podran desxifrar amb la nostra càmera tèrmica. A més, podràs construir i portar-te a casa.

Cuinant a l'Àrtic. IFIC (Tots els públics)
Alguna vegada has pensat com seria el món a 200 graus sota zero? En els laboratoris de física, química i biologia hi ha una substància que està a aqueixa temperatura: el nitrogen líquid. Si vols veure-ho en acció acosta't i veuràs com és el fred de debò.

La màgia de la química. ICMOL. (Tots els públics). 11h.
Experiments químics senzills i divertits (reaccions amb despreniment de gasos, aparició o desaparició de colors, despreniment d’energia, transformació de vi en aigua, bitllet incombustible, minivolcà, serp d’escuma, escriptura invisible, etc.). Tots els experiments són motiu de discussió i en tots es fa una explicació senzilla dels principis que els regeixen. Places limitades a la capacitat de la sala d’actes del Parc Científic. Es farà una única vegada. 

Videconfèrencia amb Louisiana. IFIC. 12hSaló d'actes, primera planta.

Iván Agulló nos hablará sobre la gravedad, una de las fuerzas más importantes de la naturaleza. Nos sirve para entender la caída de los objetos en la Tierra, el movimiento de los planetas, la formación de las galaxias y el mismo origen del universo. 

Entrega premis PROJECTE NATURA 13:15h. Saló d'actes, primera planta.