Expociencia 2018
PCUV
Menú portal

Activitats en espai 10

Activitats en espai 10

Activitats en espai 10:

Simulador de Formula 1. IRTIC. (Tots el públics)

tinajAR. IRTIC. (Tots els públics)

Aportem amb aquesta experiència una nova forma d'interactuar amb el fang, on els continguts virtuals en 3 dimensions oferits en l'aplicació.

 

Activitats en espai 10A: 

D’ací no em moc! Com se subjecten els paràsits als seus hostes. Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE). 

Atès l’estil de vida dels paràsits, aquests han d’adoptar estratègies eficients per a subjectar-se als hostes. Amb aquesta activitat pretenem mostrar els desafiaments als quals s’enfronta un paràsit. Volem que els participants creen el seu propi paràsit. Així podran experimentar el que haurien de fer si en foren un. 

 

Fabrica el teu propi BLANDIBLÚ. ICMOL. (De 4 A 12 anys).

Consisteix a fabricar el conegut BLANDIBLÚ a partir d’elements comuns de la vida diària com és la cola blanca, el bòrax i l’aigua. Per donar-li cromatisme utilitzarem colorants de pastís i hi afegirem unes gotetes de substàncies fluorescents que faran brillar el blandiblú quan s’il·lumine amb un llum ultraviolat. Bitllets.

 

De major em dedicaré a la ciència. ICMOL. (Fins a 18 anys).

Els assistents, organitzats en grups de cinc, podran parlar uns vint minuts amb un científic. Pensem que per als qui vulguen ser científics de majors pot ser apassionant poder fer preguntes no solament sobre ciència, sinó sobre el treball i sobre la trajectòria d’un científic: com poden arribar (tinguen 10 anys o 17) a on estem nosaltres. Els participants han d’inscriure’s ací: http://ir.uv.es/t0ZY1nu.

 

Històries de ciència molecular. ICMOL. (A partir de de 18 anys).

Xarrades adaptades a l’edat del públic sobre la recerca que està fent l’investigador. És una aproximació, amb oportunitat de fer preguntes, al que es fa en un centre de recerca. Els participants han d’inscriure’s ací: http://ir.uv.es/t0ZY1nu.

 

Projectes Natura. Facultat de Ciències biológiques. (estudiants de primaria i secundaria)

Projectes desenvolupats per estudiants d´Educació Secundària dirigits per un equip de professors universitaris, de secundària i un estudiant de grau per fer conéixer un fenòmen o concepte de ciències naturals (biologia o geologia) a alumnes de Primària amb la col.laboració dels seus mestres. En l’exposició es mostrarà una maqueta, model, taller, experiència manipulativa etc... representativa del treball realitzat i destinada a transmetre les idees principals del projecte a l´alumnat de Primària. 

 

Buscant la antimatèria en l'experiment lhcB. IFIC. (Infantil)

Una piscina de boles on el mes menuts podràn trobar la bola mes especial. 

 

Taller de circuits blanets. Los Gatos con Batas. (Infantil)
Forma una figura de plastilina, i enfronta't al repte d'encendre en ella una bombeta led utilitzant una pila. Després d'aconseguir-ho, podràs portar-te la teua creació per a tenir un record de l'experiència, seguir jugant i explicar-li-ho als teus familiars i amics.