Expociencia 2018
PCUV
Menú portal

Activitats en espai 12 i 13

Activitats en espai 12 i 13

EXPERIMENTA. Tots els projectes premiats a la fira-concurso "Experimenta" seràn exposats i explicats pels estudiants. http://www.uv.es/experimenta

 

Superfícies seccionades. Departament de Geometria i Topologia.

Construcció amb cartolina de models de superfícies a partir de seccions planes entrellaçades que s’han imprès en plantilles i que cal retallar en l’activitat.

 

Simulador d'Ala Delta. IRTIC (Tots els públics)

Simulador de maneig d'un ala delta real emprant les últimes tecnologies de Realitat Virtual i visualització immersiva.

 

Exhibició d’impressions en 3D. ETSE-UV. (Tots els públics).

En aquesta activitat es mostrarà una impressora de 3D en funcionament i una filmació a intervals que mostra el procés d’impressió de forma detallada.

 

Control de robots NXT per visió artificial. ETSE-UV. (Tots els públics).

L’activitat consisteix a controlar un robot amb els moviments de la mà a través d’una càmera. L’activitat permet explicar els aspectes més bàsics del concepte de visió artificial i els passos que se segueixen per processar i comprendre una imatge de forma computacional.

 

Microrobòtica: ciència i joc. ETSE-UV. (Tots els públics).

Taller de robòtica recreativa amb els robots de Lego Mindstorm NXT. Els assistents podran controlar amb un comandament de videoconsola un dels quatre jugadors robot en un camp de futbol. Aquests robots estan muntats de manera que els participants en poden controlar la direcció i poden controlar una pala que permet xutar una pilota i marcar gols a l’equip contrari.

 

El principi d’Arquimedes i la densitat o pes específic. ETSE-UV. (Tots els públics).

Unflarem globus de He i explicarem com el fet que s’eleven és conseqüència de la diferent densitat que tenen l’aire i el He: el principi d’Arquimedes. Després introduirem un ou en una proveta amb aigua i observarem com s’hi desallotja el mateix volum d’aigua que de l’ou i com s’hi enfonsa aquest: l’efecte contrari al del globus que s’eleva.

 

Funcionament d’un sistema de control de nivell de líquid. ETSE-UV. (Tots els públics).

Els sistemes de control de nivell estan en la majoria de processos industrials. Tenim sistemes de control de nivell en reactors químics, en columnes de destil·lació, en plantes de tractament d’aigües, etc. En l’activitat veurem el funcionament d’un sistema d’aquestes característiques en un muntatge de laboratori.

 

Exposició de maquetes dotades de moviment. IES Frederica Montseny.

En la exposició prodrem vore una porta automàtica de corredissa, una persiana automàtica i un ascensor amb control per telèfon intel·ligent.

 

Divulgació del procés de conversió d’oli  usat d’origen vegetal en biodièsel. Rastro Solidario ONGD. (Tots els públics).

Amb aquesta activitat volem conscienciar els més petits del fet que l’oli que s’usa a casa per a fregir és molt contaminant si el llancem pel forat de la pica. Mitjançant una senzilla demostració convertirem l’oli de cuina usat en biodièsel i utilitzarem aquest combustible per a fer funcionar un cotxe teledirigit que els xiqeuts podran conduir per un petit circuit.

 

Construeix i dissenya en l'aire: llapis 3d. Grup expressió gràfica- ETSE (Estudiants secundària)

Els llapis 3D són dispositius apareguts recentment a la calor de l'evolució de la impressió 3D FDM. Són xicotets dispositius portàtils que permeten fondre un filament plàstic i expulsar-ho per solidificar ràpidament a l'aire i construir així formes a l'espai.

 

Retroinformática i història dels videojocs. ETSE-UV. Va-de-retro.com (Tots el públics)

La retroinformática és una activitat que es pot definir com l'ús de computadors personals i consoles de videojocs que actualment no es fabriquen. L'activitat mostrarà, en un entorn lúdic, la història recent de les videoconsoles, i permetrà veure i jugar amb videoconsoles històriques.

 

Sigues palentòleg per un dia. Museu de Geologia de la Universitat de València.. (Tots el públics)

T'agradaria viatjar en el temps? Gràcies a la Paleontologia podem apuntar-nos al passat de la Vida a la Terra. Conèixer organismes que mai hem vist. Des agafar-li la pota a un Dinosaure, fins tocar-li una dent al major tauró que mai hagi existit, el Megalodon. Per això hem preparat una activitat on t'ensenyarem que són els fòssils, on es troben i participaràs en una excavació, on si ets hàbil i curós potser puguis desenterrar una rèplica  d'algun resta paleontològic, i el clasificarás. Aquesta activitat estarà complementada per dos tallers més que se situaran al costat i on podràs conèixer i aprendre sobre minerals i les seves propietats i sobre els fòssils

més antics de la Terra.

 

Classifica els teus propis minerals i fòssils. Museu de Geologia de la Universitat de València. (Tots els públics)

Tens una col·lecció de minerals o fòssils i et gustaria classificar-los? Traetelos i t'ajudarem a posar-los nom. Si vols tambien podràs Donar algun exemplar i et farem el certificat corresponent de DONANT, Realitzarem una exposició temporal amb els exemplars que hayais dipositat.

 

Què berena un tauró?. Museu de Geologia de la Universitat de València. (a partir de 6 anys)

En aquesta activitat se'ls ensenyaria als nens els diferents tipus d'alimentació en taurons i ratlles a partir de la morfologia de les seves mandíbules i les seves dents.

 

L'ull humà i la visió. Universitat de València (Tots els públics)
En aquesta activitat es descriu l'estructura de l'ull humà i el seu funcionament com a sistema formador d'imatges, des de la necessitat que la seva superfície estigua convenientment lubricada, als canvis que es produeixen amb l'edat, l'acomodació o la miopia.