El programa d'innovació oberta Innotransfer llança un nou webinar temàtic en Agroalimentació. En aquest cas el seminari web pretén donar visibilitat a reptes i oportunitats d'innovació en el camp de la seguretat alimentària, detectades per la Fundació Parc Científic Universitat de València.
En aquesta trobada aprofundirem en les necessitats a curt i mitjà termini de la seguretat alimentària i coneixerem oportunitats d'innovació de valor empresarial. Grups d'investigació i empreses han ideat solucions que necessiten de col·laboradors o socis per a dur-se a terme.
Inscriu-te i accedeix al webinar a través d'aquest enllaç:https://innotransfer.org/evento/seguridad-alimentaria-retos-y-soluciones/
PROGRAMA
10:30-10:40 Presentació
Fernando M.ª Zárraga. Gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València
10:40-10:55 Necessitats i tendències en seguretat alimentària
Fernando Lorenzo. Director d'Innovació i Qualitat de Betelgeux S.L.
10:55-11:10 Noves tecnologies per al control i traçabilitat de la seguretat alimentària
Juan Pablo Lázaro. Tècnic del Departament de Tecnologies de la informació i les comunicacions d'AINIA
11:10-11:25 Problemàtica en la manipulació d'aliments
Laura Solís. Departament de Qualitat i Seguretat Alimentària de FEDACOVA
11:25-11:30 Ronda de preguntes
11:30-11:45 Reptes d'Innotransfer per a la seguretat alimentària
• Etiquetat d'aliments intel·ligent i comprensible
Lidia Garcia. Tècnica I+D+i. Especialista en Agroalimentació de Las Naves – Ajuntament de València
• Evitar les sustàncies químiques més nocives en l'envàs alimentari per a fabricar un green packaging
M.ª Carmen Moreno. Food Contact & Packaging Group Leader d'AIMPLAS
11:45-12:15 Oportunitats d'innovació d'Innotransfer per a la seguretat alimentària
• Noves ferramentes de diagnòstic fitopatològic front a nous patògens
María R. Albiach Martí, CEO i socia fundadora de ValGenetics, S.L.
• Innovant en el sanejament de l'aigua medioambiental mitjançant l'aplicació de bacteriòfags lítics específics.
Dra. Elena González Biosca. Professora del Departament de Microbiologia i Ecologia de la UV
• Dispositiu per al control d'alergens alimentaris i assaig d'ultra-baix cost per a la determinació simultània d'alergens alimentaris.
Dr. Sergi Morais. Professor del Departament de Química i investigador d'UPV-IDM
• Desenvolupament de sistemes de detecció de residuos químics in situ en aliments
Dr. Antonio Abad. - Investigador científic del Grup d'Inmunotecnologia Analítica d'Aliments - IATA-CSIC
12:15-12:25 Ronda de preguntes
12:25-12:30 Clausura