Innotransfer | Seguretat alimentària: reptes i solucions
8 de juliol de 2021 10:30 hores En línia

Innotransfer | Seguretat alimentària: reptes i solucions

08/07/2021

El programa d'innovació oberta Innotransfer llança un nou webinar temàtic en Agroalimentació. En aquest cas el seminari web pretén donar visibilitat a reptes i oportunitats d'innovació en el camp de la seguretat alimentària, detectades per la Fundació Parc Científic Universitat de València.

En aquesta trobada aprofundirem en les necessitats a curt i mitjà termini de la seguretat alimentària i coneixerem oportunitats d'innovació de valor empresarial. Grups d'investigació i empreses han ideat solucions que necessiten de col·laboradors o socis per a dur-se a terme.

Inscriu-te i accedeix al webinar a través d'aquest enllaç:https://innotransfer.org/evento/seguridad-alimentaria-retos-y-soluciones/

 

PROGRAMA

10:30-10:40    Presentació
Fernando M.ª Zárraga. Gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València

10:40-10:55    Necessitats i tendències en seguretat alimentària
Fernando Lorenzo. Director d'Innovació i Qualitat de Betelgeux S.L. 

10:55-11:10    Noves tecnologies per al control i traçabilitat de la seguretat alimentària
Juan Pablo Lázaro. Tècnic del Departament de Tecnologies de la informació i les comunicacions d'AINIA

11:10-11:25    Problemàtica en la manipulació d'aliments
Laura Solís. Departament de Qualitat i Seguretat Alimentària de FEDACOVA

11:25-11:30     Ronda de preguntes

11:30-11:45    Reptes d'Innotransfer per a la seguretat alimentària

•    Etiquetat d'aliments intel·ligent i comprensible 
Lidia Garcia. Tècnica I+D+i. Especialista en Agroalimentació de Las Naves – Ajuntament de València

•    Evitar les sustàncies químiques més nocives en l'envàs alimentari per a fabricar un green packaging         
M.ª Carmen Moreno. Food Contact & Packaging Group Leader d'AIMPLAS

11:45-12:15    Oportunitats d'innovació d'Innotransfer per a la seguretat alimentària

•    Noves ferramentes de diagnòstic fitopatològic front a nous patògens                                                        
María R. Albiach Martí, CEO i socia fundadora de ValGenetics, S.L. 

•    Innovant en el sanejament de l'aigua medioambiental mitjançant l'aplicació de bacteriòfags lítics específics.              
Dra. Elena González Biosca. Professora del Departament de Microbiologia i Ecologia de la UV

•    Dispositiu per al control d'alergens alimentaris i assaig d'ultra-baix cost per a la determinació simultània d'alergens alimentaris.                                                
Dr. Sergi Morais. Professor del Departament de Química i investigador d'UPV-IDM

•    Desenvolupament de sistemes de detecció de residuos químics in situ en aliments
Dr. Antonio Abad. - Investigador científic del Grup d'Inmunotecnologia Analítica d'Aliments - IATA-CSIC

12:15-12:25    Ronda de preguntes

12:25-12:30    Clausura