LASER FOOD

(Insdustrial, Materials i Nanotecnologia)

Presentació

LASER FOOD és una empresa derivada de base tecnològica que desenvolupa solucions d'alta tecnologia per al sector agroalimentari.

El primer producte desenvolupat és una nova tecnologia patentada per al marcatge indeleble, en origen, d'unitats alimentàries. L'objectiu del marcatge és aconseguir la traçabilitat unitària de les peces (diversos tipus de fruites i hortalisses).

 

La informació continguda en aquesta fitxa d'empresa ha sigut facilitada per la pròpia companyia i la Fundació Parc Científic Universitat de València no es fa responsable del seu contingut.

Descarregar fitxa del Programa d'Impuls al Desenvolupament Empresarial (PIDE)
LASER FOOD

Oferta tecnològica

Especificacions tècniques
 • Desenvolupament de tecnologies innovadores per al marcatge indeleble directament sobre productes agroalimentaris frescos que substitueixen a les pràctiques tradicionals d'etiquetatge i ofereixen un augment de l'eficiència en el consum d'energia i matèries primeres.
 • El procés de marcatge per làser consisteix en dues etapes: en la primera, un feix làser reprodueix sobre la superfície de les peces un disseny (logotips, codis alfanumèrics, etc.), produint una fenedura sobre la zona més externa de la peça; en la segona etapa, i segons quina siga la varietat de la peça agroalimentària que cal marcar, s'aplica o bé un agent de contrast per a ressaltar la marca produïda o un producte de recobriment per a protegir la zona marcada. En ambdues opcions, la tecnologia de marcatge per làser assegura la vida útil de la peça i la utilització de components compatibles amb les legislacions actuals d'additius alimentaris aptes per al consum humà.
 • Laser Food ofereix diverses solucions per a la inclusió de la tecnologia de marcatge per làser en la cadena de producció del producte que es vol tractar en les instal·lacions del client, mitjançant l'adaptació personalitzada a partir dels models de maquinària industrial desenvolupats per l'empresa.
Beneficis de la tecnologia

ASPECTES INNOVADORS

 • Solucions alternatives i avantatjoses a les metodologies tradicionals de marcatge de peces agroalimentàries. Principalment, el sistema d'etiquetes adhesives superficials permet:
  • ​​​​​​​Marcatge individual de cada peça agroalimentària amb la versatilitat que això permet.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Traçabilitat unitària i fins a l'origen gràcies a la possibilitat d'identificar les peces amb codis individualitzats.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Fàcil integració de l'etapa de marcatge làser en els diferents processos de les factories de processament de peces agroalimentàries.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Flexibilitat a l'hora d'adaptar els codis de traçabilitat o logotips a les variacions en la producció industrial.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Reducció en el nombre de residus generats del procés industrial. No són necessàries la producció d'adhesius, suport per a les etiquetes ni producció de tintes.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Reducció en el consum d'energia a causa de l'eliminació de nombroses etapes industrials usades actualment: producció de paper, impressió del logotip, posada en contacte amb l'adhesiu, etc.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Disminució de la producció de CO2 associada al procés industrial en consumir menys matèries primeres i requerir menys energia per al seu funcionament.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Impossibilitat de falsificació o frau en la identificació de les peces agroalimentàries pel fet que el procés de marcatge per aquesta tecnologia produeix identificacions indelebles.

AVANTATGES COMPETITIUS

 • La traçabilitat unitària proporciona un valor afegit, ja que es garanteix la seguretat alimentària pel que fa a l’origen i la qualitat.
 • El reforç en la diferenciació del producte, mitjançant la inclusió de logotips i distintius personalitzats. Amb la diferenciació de les peces agroalimentàries s'aconsegueix identificar de forma inequívoca els productes en els mercats, aconseguint-ne un increment en el preu i, per tant, una major rendibilitat.
 • La tecnologia de marcatge que s'utilitza proporciona una identificació indeleble en la superfície de la peça. Qualsevol intent de modificació o retirada deixa signes visibles destructius que delaten la seua manipulació.
Aplicacions de la tecnologia
 • Comercialització de fruites (melons d'Alger i de tot l’any) que han decidit identificar els seus productes amb símbols i logotips que n’asseguren la procedència.
 • Solucions de marcatge mitjançant aquesta tecnologia a altres varietats de fruites, entre les quals: tomaques, plàtans, kiwis i pomes.
Sectors cap als que es dirigeix
 • Sector agroalimentari: control de la traçabilitat als productes que comercialitzen. En aquestes empreses s'engloben tant les que se n’encarreguen de la confecció com les que es relacionen amb la seua comercialització.

Actualitat de l'empresa LASER FOOD

PersiSKIN avança en la comercialització internacional del seu primer tèxtil vegà de caquiLlegir més »
Laser Food registra a Europa la marca ‘Natural Branding’ per a referir-se a l'etiquetatge natural de productes agroalimentaris amb làserLlegir més »

Informació de contacte

Jaime SanfelixGerentjsanfelix@laserfood.es Telèfon fixe: (+34) 961 118 590