Expociencia 2018
PCUV
Menú portal

Activitats en espai 6

Activitats en espai 6

Els insectes i les plantes, conviure per sobreviure. Secció de Producció Vegetal-Hivernacles SCSIE i Jardí Botànic. (Tots els públics).
Què són els insectes beneficiosos? I el control biològic de plagues? Als ocells i als insectes els agrada fer turisme sostenible. L’entorn del nostre hort, jardí, parc, ciutat és un element més que hem de cuidar per facilitar el control natural de les plagues. Si som respectuosos amb el nostre entorn aviat observarem l’arribada de nombrosos enemics naturals.  

Com fer turisme sostenible. Les llavors. Boles d’argila amb llavors. Jardí Botànic, secció de Producció Vegetal-Hivernacles SCSIE. (Tots els públics).
En l’any internacional del turisme sostenible volem destacar que les plantes viatgen per tot arreu amb les seues llavors utilitzant els mitjans més eficaços i sostenibles.

Electritza’t! Electricitat i magnetisme en els materials. ICMUV. (Tots els públics).
Descobreix els fenòmens electromagnètics de diferents materials utilitzant un generador electrostàtic capaç de carregar elèctricament el teu cos. Observarem l’atracció i la repulsió electrostàtica entre diferents objectes, com són les línies de camp magnètic dels imants.

Menja’t la física. ICMUV. (Infantil).
Taller d’activitats per a xiquets amb materials que moltes vegades trobem a la cuina. Utilitza farina per a fer plastelina aïllant o conductora i comprova’n les propietats, construeix un llançador de cigrons o juga amb la farina de dacsa, un material que és líquid i sòlid alhora.

Paradoxes de l’energia. ICMUV. (Tots els públics).
Pot pujar rodant un objecte per una rampa en compte de baixar-hi? Si deixem caure un objecte en terra, en rebotre-hi pot pujar més amunt? Vine a l’activitat i aprèn coes sobre les transformacions de l’energia.

Jardí cristal·lí. ICMUV. (Tots els públics).
En aquesta activitat podràs recrear un jardí de colors fet de materials cristal·lins que creixen davant dels teus ulls. El creixement d’aquests cristalls és suficientment ràpid com per veure’l a simple vista.

Gastrociència. Grau en ciències Gastronómiques. (Tots els públics)

Cucs de suc, ous d'orxata, crispetes de coca-cua, drac-cookies (en introduir-les en la boca, ix humpo pel nas). El taller està elaborat pels voluntaris del grau en Gastronomia i els visitants podran participar en la degustació. A tots aquests tallers els acompanyara l'explicació teòrica dels fenòmens observats, tant per a xiquets com per a adults. Quan els més xicotets arriben a la carpa, ells mateixos s'elaboraren un capell de cuiner amb cartolina, i en el qual posaran el seu nom.

 

Activitats de les Cíniques de la Universitat, Fundació Lluís Alcanyís:

El Nutri-Joc. CUNAFF  (Tots el públics)
L'activitat preten ensenyar jugant, continguts sobre alimentacio i habits saludables. Se desenrolla en un tauler interactiua on el jugador se va desplaçant per les caselles segons el numero que s'indique al llançar el dado. Cada casella representa una categoria de preguntes. Per a avançar posicions, el jugador deu superar totes les proves fins aplegar a l'ultima casella.

Llegums, són tot avantatges! CUNAFF (Tots els públics)
Promoció del consum de llegums dins d’una alimentació saludable, divulgació de les seues propietats i característiques. Receptes amb llegums com a aliment principal.
Joc interactiu per a xiquets en edat escolar, elaboració d’un imant per al frigorífic en el que es representen els diferents tipus de llegums