Expociencia 2018
PCUV
Menú portal

Activitats en espai 9

Activitats en espai 9

Animals vora mar. Grup d’estudiants de biologia marina, Bioblau. (Tots el públics).
Animals vora mar és una col·lecció d’animals marins vius en aquaris. Mol·luscos, eriçons, meduses, ascídids, puces de mar, cucs de closca, crancs i molts més. El públic podrà conèixer de primera mà la gran biodiversitat marina que hom pot trobar molt més a prop del que pensem, a les nostres costes.

Taurons i rajades al Mediterrani. Associació LAMNA (de 6 a 14 anys)
L'activitat tracta de mostrar la diversitat i riquesa que alberga el mediterrani quant a espècies de elasmobranquios (ratlles i taurons). S'exposaran temes de biologia bàsica (talles, dentició, reproducció, ecologia) amb ajuda de mostres biològiques (mandíbules, pells, ous) i representacions gràfiques.

Ecosistemes microscòpics. Grup de limnologia-ecologia microbiana de l’ICBIBE. (Tots el públics).
Es pretén oferir al públic una mostra de la importància dels microorganismes per a la història i l’economia de la biosfera. Així, és mostren ecosistemes microbians com columnes de Winogradsky i tapets microbians, juntament amb soques de cianobacteris de les quals s’extrauran els pigments fotosintètics.

El gran germà animal. Grup de Vertebrats Terrestres, Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.
Es mostraran els diferents mètodes de seguiment per via satèl·lit GPS que utilitzem els investigadors per a seguir el moviment dels animals de cap a cap del globus. El públic podrà conèixer quines espècies estudiem i com les seguim des de lluny.