Home Sala de PremsaNotícies destacades › Analog Devices, empresa de referència en el món de la microelectrònica, s’instal·la al Parc Científic en busca de talent

Analog Devices, empresa de referència en el món de la microelectrònica, s’instal·la al Parc Científic en busca de talent

Analog Devices, empresa de referència en el món de la microelectrònica, s’instal·la al Parc Científic en busca de talent

13/01/2016

Fundada fa 50 anys a Massachussetts (EUA), Analog Devices (ADI) és una de les majors firmes fabricants de semiconductors de món. Líder en processadors de senyal avançats i en convertidors d’altes prestacions (el pont entre els mons analògic i digital), manté un catàleg de 10.000 productes d’alt valor afegit. L’empresa té una plantilla global de més de 9.000 treballadors i compta amb més de seixanta seus repartides arreu del món. Amb un volum de facturació pròxim als 3.000 milions de dòlars anuals, figuren en la seua cartera de clients les principals empreses del món en electrònica de consum, aplicacions industrials i infraestructures de comunicació.

El Centre de Desenvolupament ubicat al Parc Científic arriba amb una nòmina de més de seixanta treballadors de alta qualificació distribuïts en quatre disciplines concretes –disseny microelectrònic, aplicacions, avaluació de xips i traçat–, i desenrotlla quatre grans línies de treball: disseny de sensors integrats i de solucions d’integració de control de sistemes en un sol xip; transmissió i recepció de senyals d’alta velocitat; disseny de sistemes d’ultra baix consum, i sistemes d’aplicació en salut i benestar. El Centre compta amb laboratoris per a l’avaluació de circuits integrats i el desenvolupament de prototips d’aplicació.

“Analog Devices va entrar en València fa una dècada, després d’identificar Espanya com a proveïdor del millor actiu per a una empresa tecnològica: el talent”, comenta Javier Calpe, director del Centre de Desenvolupament a Espanya. I ho va fer amb una plantilla reduïda de tècnics procedents principalment del seu centre a Limerick (Irlanda), el més important d’ADI fora dels EUA. “D’aleshores ençà, no hem deixat d’incorporar titulats de les universitats valencianes a l’empresa”. Enginyers electrònics analògics, especialistes en hardware, aplicacions o traçat, són els perfils més cercats per aquesta companyia formada quasi totalment per treballadors d’alta qualificació professional.

Plenament implantada en el mercat internacional de consum i industrial a gran escala, la multinacional es proposa augmentar, des de la proximitat amb la comunitat científica universitària, la seua incidència en el teixit productiu espanyol. “La Universitat, com a generadora i transmissora de coneixement, ha de contribuir a l’enfortiment del teixit productiu. De poc serveix formar titulats molt preparats si el mercat laboral no hi trau partit, i aquesta tasca correspon també a les empreses. Per a Analog és fonamental interaccionar amb grups de recerca universitaris i atraure talent jove a l’empresa”, conclou Javier Calpe.

El nou Centre de Desenvolupament d’Analog ocupa prop de 1500m2 de l’àrea empresarial del Parc Científic, que albergava ja al voltant de vint petites empreses TIC. L’arribada de la multinacional suposa la consolidació al PCUV d’un espai ferm dedicat a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i una aposta clara de la Universitat de València per aquest sector emergent que hi guanya terreny per a erigir-se, junt amb la Biotecnologia, en un dels principals valors de la institució acadèmica a l’hora de contribuir a la transformació del sistema productiu en un model basat en el coneixement.
 

http://www.analog.com