Seminari Web - El corredor de migració de cetacis de la mar Mediterrània

08/06/2020
Seminari Web - El corredor de migració de cetacis de la mar Mediterrània
Data: 8 de juny de 2020
Hora: 12:30
Lloc: Youtube PCUV

Una de les estratègies de conservació de la biodiversitat de la mar Mediterrània és la creació d'àrees marines protegides. Recentment, s'ha declarat al “corredor de migració de cetacis” com a zona especialment protegida d'importància per al Mediterrani. En aquest seminari web es detallaran les etapes que han portat a culminar aquest procés, així com les propostes de futures accions a desenvolupar per a la protecció d'aquests mamífers marins i la resta de la diversitat biològica d'aquest entorn.

Toni Raga és catedràtic de Zoologia de la Universitat de València i coordinador de la Unitat de Zoologia Marina de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, situat en el Parc Científic de la Universitat de València. Compta amb més de 40 anys d'experiència com a professor, havent impartit cursos i conferències en gran nombre d'institucions acadèmiques d'Europa i Amèrica. Durant dues dècades ha dirigit els seminaris europeus sobre biologia i conservació de mamífers marins en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

En la seua trajectòria investigadora, especialitzada en biodiversitat marina, ha dirigit 80 projectes d'I+D+i en diferents països, els resultats dels quals s'han plasmat en més de 200 publicacions en forma de llibres i articles científics. En els últims anys, els seus treballs s'orienten a la conservació d'espècies i espais marins amenaçats, a conéixer la biologia dels paràsits i el seu impacte sobre l'aqüicultura i poblacions salvatges de peixos i altres vertebrats marins, així com a l'estudi dels impactes de les activitats humanes sobre la fauna marina i, especialment, en el context del canvi global.

 

Quan i on?

Aquest seminari, de caràcter divulgatiu, tindrà lloc el dilluns 8 de juny, Dia Internacional dels Oceans, i compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad. La seua durada serà d'una hora (45 minuts d'exposició i 15 minuts en què Toni Raga atendrà els dubtes de l'audiència).

Podreu accedir al seminari web en directe a través del canal de Youtube del Parc Científic de la Universitat de València: https://www.youtube.com/channel/UCDMqcYwmWojkY7FqF1cZH8w