Seminari: El alcohol como alimento, droga adictiva, teratógeno y compuesto neurotóxico/neuro-inflamatorio
27 de setembre 12:30 Saló d'Actes de l'IATA

Seminari: El alcohol como alimento, droga adictiva, teratógeno y compuesto neurotóxico/neuro-inflamatorio

27/09/2019

Consuelo Guerri, cap del Laboratori de Patologia Cel·lular del Centre d'Investigació Príncep Felip, impartirà el divendres 27 de setembre en el saló d'actes de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (CSIC) el seminari El Alcohol como alimento, droga adictiva, teratógeno y compuesto neurotóxico/neuro-inflamatorio.

Guerri és llicenciada (1973) i doctora (1978) en Ciències Biològiques i Bioquímica per la Universitat de València. És també Fellow in Biochemistry en la Universitat de Kansas (1974-1977) i Research Professor de l'Internacional Molecular Cytology Program de la Universitat de Kansas City (1991-1998).

Ha desenvolupat la seua activitat d'investigació als EUA i a Espanya en l'Institut d'Investigacions Citològiques de la Fundació Valenciana d'Investigacions Biomèdiques, i des de 2005, és cap del Laboratori de Patologia Cel·lular del Centre d'Investigació Príncep Felip. La seua activitat investigadora està relacionada amb els mecanismes moleculars de les accions de l'etanol en cervell adult i en desenvolupament. Mereixen destacar les seues aportacions sobre les accions de l'etanol sobre el sistema neuroinmunitari i les seues repercussions en neuropatologies associades amb l'abús d'alcohol i a la síndrome alcohòlica fetal.

Pel que respecta a publicacions, és autora de més de 150 articles d'investigació en revistes internacionals, coautora de diversos llibres internacionals i directora de 22 tesis doctorals. Ha participat en l'organització de 15 congressos internacionals, havent sigut màxima responsable i presidenta de tres d'ells; l'últim va tindre lloc al setembre de 2016 a València.

Pel seu treball investigador, ha rebut reconeixements i premis de societats internacionals, com Manfred Lautenschlaeger (2011), la Internacional Society for Biomedical Reserach on Alcoholism (ISBRA), Research Society of Alcohol (RSA, USA), NIH-AAA, Isabel de Villena (2012) i la Conselleria de Sanitat (2015). És membre de la Societat de Bioquímica i Biologia Molecular i de la Societat Espanyo la de Neurociència, a més de membre d'honor de Socidrogalcohol.