info@iata.csic.es (+34) 963 90 0022

Presentació i objectius

L'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) és un centre d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) que va ser creat en 1966.

Presentació i objectius

Amb més de 50 anys d’història, el IATA és un institut del CSIC amb caràcter de «centre de claustre ampliat», fet que suposa integrar investigadors de la Universitat de València  en el seu claustre científic.

El seu objectiu principal és la recerca d’excel·lència sobre la producció sostenible d’aliments de qualitat, la seua seguretat, l’impacte sobre la salut i l’acceptació per part del consumidor.

Principals programes d'investigació

El seu objectiu cientificotècnic és dur a terme investigació d'excel·lència sobre la producció d'aliments de qualitat de manera sostenible, la seua seguretat, impacte sobre la salut i acceptació pel consumidor. Les investigacions de l'IATA es poden agrupar en les següents línies d'investigació:

Programes

  • logoInnovació en aliments i processos
  • logoSeguretat i conservació d'aliments
  • logoDieta, microbiota i salut
  • logoBiotecnologia d'aliments

Actualitat de Institut d'Agroquímica i Tecnologies d'Aliments (CSIC)

Incloure vegetals deshidratats en el pa millora les seues propietats nutricionals, segons un estudi del IATA
Tres instituts del PCUV entre els cinc centres d'excel·lència investigadora SOMMa de la Comunitat Valenciana
L'IATA participa en la creació d'una gran base de dades amb la informació genètica dels microbis del nostre menjar
L'IATA obté un contracte per a atraure, formar i retindre talent en intel·ligència artificial
Un estudi del IATA determina que la microbiota intestinal produïx enzims que inactiven les hormones responsables del control de glucosa en sang
El IATA mostra la seua investigació per a resoldre els desafiaments del sector del vi

Vols més informació sobre els nostres instituts d'investigació i com col·laborar amb ells?

contactar amb pcuv