Qui som

La Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) es va constituir l’any 2009 com a organisme sense ànim de lucre i interès general, per impulsar la transferència de coneixement des de la investigació científica cap al sistema productiu i per facilitar i recolzar la gènesi i el desenvolupament d’activitats empresarials innovadores i d’alt contingut científic i tècnic. Els seus patrons fundadors van ser la Fundació Bancaixa, el Banco Santander, la Cambra de comerç de València i la Confederació Empresarial Valenciana, a més de la mateixa Universitat de València.

L’FPCUV s’ocupa de la gestió i del govern de l’àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), d’acord amb les línies que marquen en cada moment els patrons de la Fundació i, especialment, la Universitat de València.

El Parc Científic de la Universitat de València s’ubica en les proximitats del campus universitari de Burjassot-Paterna, però desenvolupa les seues activitats en els tres campus de la Universitat de València: Tarongers, Blasco Ibáñez i el mencionat Burjassot-Paterna.

Aquest ecosistema d’innovació posseeix dues àrees diferenciades, però complementàries:

Qui som

L’Àrea Científica i Acadèmica

En un espai de 45.653 m2 dedicat a la generació de coneixement, se situen dos centres singulars i set instituts de recerca, entre ells, un amb la distinció ‘Severo Ochoa’ (l'Institut de Fisica Corpuscular, IFIC) i un altre amb l'acreditació ‘María de Maeztu’ (l'Institut de Ciència Molecular, ICMol), reconeixements ministerials d'excel·lència investigadora.

L’Àrea Empresarial

Ocupa una superfície de 26.700 m2, que suposen el 40% de la superfície construïda del Parc Científic, i es divideix en tres blocs d'edificis (Edficio 1SC, Edifici BIOTEC i Edifici CUE), amb despatxos i laboratoris de diferents grandàries i prestacions; un Viver d'empreses; i tres espais de coworking (Incubadora d'empreses), un d'ells situat en el campus de Tarongers.

És l'entorn idoni per a la generació, desenvolupament i consolidació d'empreses innovadores i de base científica i tecnològica, així com per a la localització de companyies cientificotècniques, basades en el coneixement i la innovació i ja afermades en el mercat.

  •     EDIFICI 1 SC (EDIFICI DE SERVEIS CIENTIFICOTECNOLÒGICS)

És l’edifici principal de l’FPCUV i disposa de 7.321,46 m2 de superfície, distribuïts en quatre plantes. És l’element constructiu que identifica a aquest ecosistema d’innovació, actua com a porta d’accés i concentra totes les funcions necessàries per a l'administració i el control del parc.

A més d’oficines, despatxos i una zona de cotreball (Viver d’empreses), disposa de diferents sales de formació i reunions i d'un auditori amb capacitat per 225 persones. Totes les sales d’ús comú disposen d’equips multimèdia sense fil i d'última generació.

Ací se situen empreses les àrees d'activitat de les quals estan relacionades amb Tecnologies de la Informació i la Comunicació, (TIC), Energia i Medi ambient i Serveis Avançats.

 

  • EDIFICIO 2 ‘BIOTEC’ (BIOTECNOLOGÍA Y ALIMENTOS FUNCIONALES)

De caràcter industrial, aquest edifici de tres plantes suma més de 2400 m2 de laboratoris i planta de producció. Disposa d’equipament especialitzat per a biotecnologia i genòmica, i combina usos productius a escala de laboratori amb despatxos i oficines per a administració i serveis. Hi són ubicades dues empreses que ocupen el 100 % de l’edifici.

 

  • EDIFICI 3 CUE (CENTRE UNIVERSITARI EMPRESARIAL)

Disposa de prop de 5000 m2 de superfície, distribuïts en locals, laboratoris, despatxos i espais de treball. En aquest edifici hi ha instal·lades més de 20 empreses. També se situa ací la Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus (CECT).

  • VIVER D’EMPRESES 

Es localitza al costat dels instituts de recerca de la Universitat de València i compta amb 1.350 m2 d'espais d'incubació empresarial, laboratoris i despatxos.

Està dissenyat per a acollir projectes pre-empresarials o empresarials en les seues primeres fases de creixement, promoguts tant per spin-offs de la Universitat i grups de recerca com per empreses externes.

 

  • INCUBADORA EMPRESARIAL. 

Proposa un nou concepte d'oficina entre el domicili virtual i el despatx individual. Comprèn espais d'ús compartit per a startups i empreses recentment constituïdes. El Parc Científic compta amb tres espais d'aquestes característiques:

             - Dos incubadores situades en la planta primera i segona de l'Edifici 1SC del Parc Científic (campus de Burjassot-Paterna)

             - Una incubadora situada en la cinquena planta de l'Edifici Beatriu Civera (campus de Tarongers)

Campus de Burjassot-PaternaV.EE.1E.2E.3
Campus TarongersB.C.
Campus de Burjassot-PaternaCampus Tarongers

Finalitats de la fundació

desarrollo tecnológico

 

Promoure el desenvolupament tecnològic, la transferència de coneixement i la innovació industrial

desarrollo tecnológico

 

Impulsar la investigació en assumptes de transcendència social a escala regional, nacional i internacional

desarrollo tecnológico

 

Establir la cooperació entre grups d’investigació de la Universitat de València i empreses

desarrollo tecnológico

 

Crear empreses innovadores facilitant aliances amb socis estratègics

desarrollo tecnológico

 

Potenciar la transferència i la difusió dels resultats de la investigació universitària

desarrollo tecnológico

 

Contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses i el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana

Vols instal·lar la teua empresa o entitat al Parc Científic?

Contacta amb nosaltres i t’assessorarem
Contacta amb el Parc Científic