EPIDISEASE

(Biotecnologia, Medicina i Salut)

Presentació

EPIDISEASE és una empresa biotecnològica de recerca epigenètica que desenvolupa serveis i productes innovadors per al diagnòstic i el tractament de malalties humanes.

L'objecte social d'Epidisease és la recerca, el desenvolupament tecnològic i la comercialització de productes i serveis basats en principis epigenètics en l'àmbit del diagnòstic molecular focalitzat a activitats mèdiques i sanitàries. Entre els serveis que realitza Epidisease hi ha: l'anàlisi de metilació de l'ADN, l'anàlisi de modificacions posttraduccionals en les histones, l'estudi d'expressió de microARN, la identificació de microARN circulants en fluids biològics, la caracterització de nous biomarcadors epigenètics i l'estudi in vitro de l'activitat epigenètica de molècules bioactives.

El seu objectiu és traslladar el coneixement més innovador i les tecnologies existents al mercat, amb aportació d’un alt valor afegit amb la missió de millorar la salut i el benestar de les persones, no solament a curt termini, sinó pensant també en la seua descendència.

 

La informació continguda en aquesta fitxa d'empresa ha sigut facilitada per la pròpia companyia i la Fundació Parc Científic Universitat de València no es fa responsable del seu contingut.

Descarregar fitxa del Programa d'Impuls al Desenvolupament Empresarial (PIDE)

Oferta tecnològica

Especificacions tècniques
 • Epidisease proporciona serveis innovadors i especialitzats en epigenètica per al desenvolupament de productes sanitaris per al diagnòstic in vitro (cerca de biomarcadors epigenètics i kits de diagnòstic/pronòstic), el disseny de nous fàrmacs epigenètics i la identificació de dianes epigenètiques associades a processos patològics.
 • Per als estudis epigenètics s'utilitzen tecnologies de Next Generation Sequencing (NGS), així com protocols en propietat per a l'aïllament i la purificació d'histones o microARN. Oferim als clients la nostra experiència en la interpretació i la validació dels resultats.
 • Activitat:
  • Serveis i suport a la recerca.
  • Descobriment i validació de biomarcadors epigenètics (microARN, metilació de l'ADN, modificacions posttraduccionals d'histones, estudi de variants d'histones, etc.).
  • Caracterització i avaluació d'actius epigenètics mitjançant estudis in vitro.
  • Bioinformàtica i bioestadística especialitzada en estudis epigenètics.
  • Next Generation Sequencing: smallRNA-seq, Whole Genome Bisulfite Sequencing, ChiP-seq.
Beneficis de la tecnologia

ASPECTES INNOVADORS

 • Epidisease ha iniciat un projecte de validació clínica per a un kit patentat de diagnòstic i pronòstic de l'escoliosi idiopàtica (idiopathic scolisis, AIS) mitjançant l'anàlisi de biomarcadors miRNA. Epidisease SL està desenvolupant un senzill kit que conté tots els reactius necessaris per detectar els biomarcadors associats a AIS, el “Epidis-AIS prognostic kit”.
 • L'equip d'Epidisease té gran experiència en el desenvolupament i execució de projectes de R+D nacionals i internacionals i de grans consorcis de recerca. La idea dels integrants d'Epidisease és desenvolupar una R+D+I pròpia en col·laboració amb els organismes públics de recerca i companyies privades per a així mantenir-se a l'avantguarda tecnològica i d'innovació internacional.

AVANTATGES COMPETITIUS

 • El principal avantatge competitiu d'Epidisease és la seua exclusiva tecnologia d'anàlisi epigenòmic basada en l'expertise i els coneixements adquirits en la recerca per l'equip promotor durant anys de tasca investigadora. Els integrants de la companyia són autors d'un gran nombre de treballs científics centrats en l'epigenètica, la identificació de biomarcadors i el tractament preclínic de diferents malalties.
 • A més, posseeix uns excel·lents partners per a aconseguir els seus objectius. Els seus socis del sector públic els ofereixen una posició privilegiada enfront d'altres competidors quant a l'ús prioritari de les seues plataformes tecnològiques. Epidisease en la primera empresa derivada del CIBER, que aglutina 239 grups de recerca lligats a 92 institucions i centres de recerca diferents. Epidisease té a més el suport de la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic Universitari de la Comunitat Valenciana (Institut d'Investigació Sanitària INCIVA) i de la Universitat de València.
Aplicacions de la tecnologia
 • L'epigenètica és la disciplina que estudia els canvis en l'expressió dels gens que no depenen dels canvis en la seqüència genètica. Ja que no són mutacions sinó que són modificacions químiques, l'epigenètica ens ofereix la possibilitat de reprogramar el genoma sense necessitat de modificar el material genètic, atès que és possible regular-lo o modificar-lo mitjançant aproximacions farmacològiques, cosa que augmenta l'interès per part de la indústria farmacèutica de trobar fàrmacs que puguen regular aquests mecanismes epigenètics.
 • A més, gràcies al fet que les modificacions epigenètiques són regulables, aquestes són excel·lents candidates per a actuar com biomarcadors de diagnòstic i pronòstic de malalties.
 • Epidisease disposa en el seu pipeline de diversos kits en diferents fases de desenvolupament per al diagnòstic, el pronòstic i el monitoratge de l'avaluació de diferents malalties:
  • Scoli-Pro(R). Primer kit de diagnòstic i pronòstic epigenètic de l'escoliosi idiopàtica basat en una signatura de microARN circulants en plasma.
  • EpiAging. Primer kit basat en la identificació de microARN reguladors de gens de les 9 marques moleculars de l'envelliment.
Sectors cap als que es dirigeix
 • Epidisease dirigeix la seua activitat a buscar nous biomarcadors en diferents malalties estranyes, càncer, malalties cardiovasculars, malalties metabòliques, marcadors d'envelliment saludable, i també a trobar marcadors que expliquen com l'ambient, l'alimentació o els fàrmacs afecten l'expressió gènica. Per això, Epidisease dóna suport i ajuda a grups de recerca bàsics i clínics en el camp de l'epigenètica.
 • Així mateix, ofereix suport a la indústria farmacèutica en la caracterització de nous fàrmacs epigenètics en desenvolupament, principalment en l'anàlisi de molècules inhibidores d'HDAC i de DNMT.
 • També assisteix empreses biotecnològiques que volen avaluar nous anticossos específics enfront de modificacions posttraduccionals d'histones (WB, XIP, immunofluorescència).

Equip

José Luis García - Director executiu

Llicenciat en Química (2002) i en Bioquímica (2004) i doctor en Química per la Universitat de València.

Salvador Mena - Director científic

Llicenciat en Bioquímica (2004) i doctor en Fisiologia (2010) per la Universitat de València.

Lorena Peiró - Directora tècnica

Llicenciada en Bioquímica i Ph.Sr. al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València.

Daymé González Rodríguez - Directora bioinformàtica

Graduada en Enginyeria Informàtica per la Universitat de la Llacuna i màster en Bioinformàtica de la Universitat de València.

Eva María García López - Responsable tècnica

Llicenciada en Química (2003) i doctora en Salut Pública (2016) per la Universitat de València.

Gisselle Pérez Machado - Responsable de Desenvolupament de Producte i Consultoria

Llicenciada en Farmàcia per la Universidad Central de Las Villas (Cuba), màster en Genètica per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Toxicologia Experimental per la Universidad de La Habana. Va fer el doctorat en Genètica a la UAB.

Actualitat de l'empresa EPIDISEASE

EpiDisease guanya el premi a l'empresa més disruptiva i de major impacte en el MIT Entrepreneurship ForumLlegir més »
EpiDisease col·labora amb ADECYL i CIBERER Biobank en el primer biobanc de mostres d'ADN en escoliosi idiopàtica de l'adolescentLlegir més »
EpiDisease rep 1,9 milions d'ajuda per al desenvolupament de la seua eina de diagnòstic i pronòstic de la sèpsia i xoc sèpticLlegir més »
EpiDisease col·labora amb ADECYL i el CIBERER Biobank per a establir la primera col·lecció espanyola d'ADN d'EIALlegir més »
EpiDisease participa en l'anàlisi bioinformàtic i la identificació de candidats en un estudi sobre la malaltia de LaforaLlegir més »
La Universitat i la seua spin-off Epidisease reforçaran a Sanitat amb l'anàlisi de fins a 1.200 mostres virals diàriesLlegir més »

Informació de contacte

José Luis García GiménezDirector executiuj.luis.garcia@epidisease.com, info@epidisease.com Telèfon fixe: (+34) 646 689 873
http://www.epidisease.com/es/