PCUV
uv
Menú portal

Activitats en espai 4

MESURANT EL CEL AMB HIPATIA I JERONI MUÑOZ. OAUV
Observem el Sol i usem instruments astronòmics antics de la mà d'Hipatia i Jeroni Muñoz. 

 

3, 2, 1 IGNICIÓ! OAUV
Llançament de coets d'aire a pressió. 

 

MICROULLADES. IATA-CSIC
És una exposició fotogràfica a nivell microscòpic d'alguns aliments o productes elaborats en cada activitat o taller que l'IATA organitza en Expociència, per a entendre millor la ciència que hi ha darrere dels aliments.

 

I GUT THE POWER: EL PODER DE LA MICROBIOTA. IATA-CSIC
Els éssers humans tenim molts bacteris en diferents parts del nostre cos i que influïxen en la nostra salut però on més bacteris podem trobar és en l'intestí. A tots estos bacteris junts se les coneix com a microbiota. En el nostre laboratori, estudiem la microbiota intestinal i com pot canviar segons la nostra dieta i el nostre estat de salut. 

 

PER QUÈ FAN POP! LES ROSES? LA CIÈNCIA DELS CEREALS. IATA-CSIC
Importància de portar un estil de vida saludable i el paper que juguen els grans sencers en la dieta. 

 

QUE LA XIA T'ACOMPANYE. IATA-CSIC
Hidratació de la xia i la seua importància en la nutrició i salut. 

 

DE POMA EN POMA I MENJE PER QUÈ EM TOCA. IATA-CSIC
Aprenent jugant, hàbits saludables respecte a l'alimentació, això pretén este joc de la poma de 30 caselles, similar al joc de l'OCA, però amb pomes i preguntes per resoldre. Els participants llancen un dau es mouen per les caselles, que segons el color hauran de respondre unes preguntes, relacionades amb la nutrició i l'alimentació saludable, per a aconseguir la meta de la Gran Poma. 

 

VINE, COMPARTIX I COMPTA LA CIÈNCIA! IATA-CSIC
L'activitat té per objectiu ressaltar la importància de comunicar la ciència, per a això els participants es convertiran en científics presentant les activitats que han realitzat com si es tractara d'un experiment o un projecte propi en el teatre de la ciència. 

 

CREA EL TEU GLOBUS MÀGIC. EXPERIMENTA AMB FLUIDS ALIMENTARIS. IATA-CSIC
En esta activitat aprendran a diferenciar els diversos tipus de fluids alimentaris. Els participants elaboraran un fluid no newtonià i l'introduiran en un globus, observant les seues curioses propietats... serà líquid o sòlid?

 

RECIBASKET. IATA-CSIC

Saps classificar bé els residus? Posa't a prova en el nostre emocionant "Recibasket". Demostra les teues habilitats de reciclatge mentres competixes per a col·locar les deixalles en els contenidors correctes en el menor temps possible. Aprendràs mentres et divertixes!

 

TAST: DESCOBRIX COM ELS LLEVATS TRANSFORMEN ELS ALIMENTS. IATA-CSIC
Experimenta el sabor, textura i olor dels aliments que s'usen per a elaborar el vi i la cervesa i com els llevats són capaços de transformar les matèries primeres mitjançant la fermentació. 

 

MICROORGANISMES I ALIMENTS. IATA-CSIC
En esta activitat s'experimenten amb alguns dels microorganismes més importants que s'usen en la producció d'aliments com són els llevats i els fongs filamentosos.

 

FUNGAL DETECTIU QUI ÉS QUI? IATA-CSIC
En este taller els xiquets exploraran el món de les floridures, aprenent sobre la seua diversitat i el seu impacte en l'agricultura. Ajudaran a “Pepe l'agricultor” a identificar fongs nocius comparant fruits infectats amb cultius en plaques, desenrotllant habilitats d'observació i registrant les seues troballes com a verdaders detectius.

 

L'AVENTURA DE L'INTESTÍ. ELS ALIMENTS I ELS BACTERIS DE L'INTESTÍ. IATA-CSIC
Es proposa escenificar l'entrada d'aliments (xiquets) en el tub digestiu on llançaran bacteris (boles) per a cobrir les cèl·lules de l'intestí (cèl·lules amb velcro) i així evitar que els virus usen portes d'entrada (receptors) de les cèl·lules. Els diferents aliments nodrixen o aporten bacteris de manera distinta. 

 

ET MENJARIES UNA POMA "CALFA"? IATA-CSIC
En esta activitat activitat veurem perquè no és bona idea menjar una poma podrida.

 

EL FUTUR DELS ALIMENTS PROTEICS. IATA-CSIC
El futur dels aliments proteics està evolucionant cap al desenrotllament de nous aliments els quals han de ser atractius per als consumidors (aroma, sabor, color i textura). Per això, és essencial conéixer que aromes agraden més en els productes carnis i com es generen per a poder formular nous productes.  

 

IATEMON. DESCOBRIX LA CIÈNCIA DELS ALIMENTS. IATA-CSIC

Lliurament de premis i explicació de la Gimcana amb IATEMON de les activitats de l'IATA. 

 

APRENEM DIVERSITAT. IATA-CSIC
Activitat manipulativa per a aprendre diversitat alimentària i la seua relació amb la diversitat microbiana del tracte gastrointestinal. 

 

AIMAT. ENVASOS AMB SUPERPODERES. IATA-CSIC 

AIMat desenrotlla envasos actius i intel·ligents que prolonguen i indiquen la frescor i seguretat dels aliments. Estan fets amb materials sostenibles que reduïxen la contaminació. En la seua activitat, mostren com transformen envasos comuns en solucions ecològiques i innovadores per a un futur més net.

 

TANCANT EL CERCLE. IATA-CSIC I EMTREDUCA
Participa en el nostre taller lúdic i sensorial on explorarem el cicle complet dels residus orgànics. A través d'un experiment interactiu, descobriràs la vida oculta del compost i el seu paper crucial en l'economia circular. Vine i aprèn com transformar l'invisible en un recurs valuós!

 

CIÈNCIA EN EL TEU GLOBUS. IATA-CSIC

En esta activitat els assistents realitzaren una mescla de llevats i sucre que produirà CO₂ que, amb el temps, unflarà un globus que s'emportaran a casa.

 

EL SECRET ESTÀ EN LA MASSA MARE. IATA-CSIC I GREMI FORNERS I PASTISSERS DE VALÈNCIA 

Donar a conéixer els microorganismes implicats en la fermentació d'una massa mare i els efectes que tenen en pans elaborats amb elles. 

 

VALORACIÓ DE LA BIOMASSA. IATA-CSIC

Com transformar matèries naturals en solucions sostenibles. A través de tallers interactius es descobriran biopolímers, aerogels, alginats, fongs i gelatines marines, mentres reflexiones sobre els microplàstics i la biodegradabilitat. Ciència, creativitat i consciència ambiental s'unixen per a un futur amb productes innovadors i respectuosos amb el planeta.

 

ON ESTAN ELS GENS? IBV-CSIC

Este taller, dirigit al públic en general, oferix una introducció accessible i pràctica al fascinant món dels gens i l'ADN. A través d'activitats interactives, els participants aprendran com funciona l'herència genètica, el seu impacte en la salut i com influïx en la nostra vida quotidiana. 

 

EL CSIC EN LA COMUNITAT VALENCIANA. DELEGACIÓ DEL CSIC EN LA COMUNITAT VALENCIANA-CASA DE LA CIÈNCIA 

Presentem l'activitat i els centres en la Comunitat Valenciana del major organisme públic d'investigació d'Espanya, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), a través de visites virtuals i continguts immersius. A més, portem les últimes novetats de l'editorial CSIC i altres materials promocionals de la institució.