Eugenio.Coronado@uv.es (+34) 96 354 44 15

Presentació i objectius

L'ICMol va ser fundat en el 2000 per a desenvolupar una investigació competitiva i d'alta qualitat en ciència de materials utilitzant un enfocament molecular.

Presentació i objectius

Fundat l’any 2000, l’Institut de Ciència Molecular (ICMol)  de la Universitat de València és un centre d’excel·lència en química i nanociència molecular.

Els seus objectius se centren en camps com el disseny i la síntesi de molècules funcionals, les associacions supramoleculars i els materials moleculars amb propietats físiques o químiques d’interès.

Les àrees d’aplicació van des del magnetisme i l’electrònica moleculars, fins a la nanotecnologia i la biomedicina. Des de l’any 2016, disposa de l’acreditació ministerial d’«Unitat d’Excel·lència María de Maeztu».

Principals programes d'investigació

L'ICMol és l'únic centre d'investigació a Espanya centrat exclusivament en els aspectes moleculars de la Nanociència, amb especial èmfasi en l'estudi de molècules funcionals i materials que presenten propietats magnètiques, elèctriques o òptiques útils.

Programes

  • logoMaterials Moleculars
  • logoQuímica Teòrica
  • logoQuímica Quàntica
  • logoQuímica
  • logoMaterials Moleculars Commutables
  • logoQuímica Supramolecular
  • logoReactivitat Química
  • logoEspectrescopia d'Estat Sòlid

Actualitat de Institut de Ciència Molecular

L'ICMol troba un nou 'twist' al grafé mitjançant el desenvolupament de materials magnètics bidimensionals amb propietats 'a la carta'
L'investigador Gonzalo Abellán cofunda juntament amb Iker Marcaide la companyia Matteco per a la producció d'hidrogen verd
Francesc Lloret, investigador de l'ICMol, gana el XXIX Premi Europeu de Divulgació Científica en els Premis “Ciutat d’Alzira” amb una obra sobre el magnetisme
L'ICMol treballa en el desenvolupament d'envasos 100% aïllants i reciclables contra el desaprofitament alimentari
Javier Santaolalla, divulgador científic: "Soc un renascut per a la ciència, els joves han d'aspirar a sobrepassar-nos"
L'ICMol inicia la prova de concepte ERC per a avalar la comercialització de membranes MOF en la captura de CO2

Vols més informació sobre els nostres instituts d'investigació i com col·laborar amb ells?

contactar amb pcuv