PCUV
AVI

EVIE

El terme EVIE o Empreses Valencianes que Innoven amb Èxit és un concepte que naix en el marc de la primera edició del Projecte INNpresa; Observatori d'innovació. Parlem de EVIE per a referir-nos a aquelles empreses valencianes que es caracteritzen per un alt nivell d'innovació i una elevada competitivitat derivada d'esta innovació, que els permet créixer a un ritme superior a la mitjana dels seus respectius sectors.

Empreses de fabricació
CALCETINES RAR S.L.

Nascuda en 1996, desenvolupa i produïx materials i calcetins tècnics d'alta gamma. La seua seu està a L'Alcúdia de Crespins (València).
www.rarsl.com

CERÁMICA LA ESCANDELLA S.A.

Creada en 1980, fabrica teules i altres productes ceràmics innovadors, pels quals factura més de 35 milions d'euros i ocupa més de 200 persones. La seua fàbrica se situa a Agost (Alacant).
https://www.laescandella.com

COLORTEC QUÍMICA S.L.

Colortec Química fabrica colorants i pigments usats en productes plàstics i d'altres materials. Fundada en 1989 té les seues instal·lacions principals a Ibi (Alacant).
www.colortec.es

DYGMA LAB S.L.

Naix en 2016 per a canviar el paradigma en el sector dels perifèrics ergonòmics per a ordinador. La seua seu està a la Universitat Politècnica de València, encara que el seu model de treball és híbrid.
www.dygma.com

INDUSTRIAS AFRASA S.A.

Una de les empreses formuladores de fitosanitaris més antigues d'Espanya (1955). Opera des de Paterna (València) amb 56 persones ocupades.
www.afrasa.es

LASER FOOD 2007 S.L.

Creada en 2006, en el *Parc *Científic de la UV, és pionera en el disseny, fabricació i venda d'equips per al marcatge de fruites i hortalisses mitjançant làser.
https://laserfood.es

MULTISCAN TECHNOLOGIES S.L.

Multiscan Technologies (Cocentaina, Alacant) lidera, des de 1996, la fabricació de maquinària per a la selecció de productes agroalimentaris, mitjançant tecnologies de visió artificial i raigs X.
www.multiscan.eu

NAYAR SYSTEMS S.L.

Fundada en 2007, Nayar Systems oferix solucions d'Internet of Things (IoT) en el sector de l'elevació. Té seus a Castelló de la Plana i la Xina, i equips instal·lats en 31 països.
www.nayarsystems.com

TABLEROS FOLGADO S.A.

Creada en 1945, els seus productes innovadors són presents al mig món. La seua fàbrica està a Aldaia (València).
www.tabfolgado.es

TECNOLOGÍA Y APLICACIONES LÁSER S.L.U. (VISSUALLY)

Creada en 2017 per la seua matriu (Tecnologies i Aplicacions Làser, 1932), a Les Alqueries (Castelló), porta al mercat productes de fusta innovadors, a partir de tècniques específiques.
www.vissually.com

Empreses de servicis
VIVA AQUA SERVICE SPAIN S.A.U.

Aquaservice distribuïx aigua embotellada amb dispensador a 550.000 clients, gràcies a 2.600 emprats/as. Va ser creada en 1997, i té la seua seu central a Paterna (València).
www.aquaservice.com

DADELOS AGRÍCOLA S.L.

Es dedica des de 2001 al subministrament de suplements per a la salut animal, pels quals factura més de sis milions d'euros anuals. La seua seu central està a Benifaió (València).
https://dadelosagricola.com

DEKRA SERVICIES S.A.U.

Es dedica a la gestió segura i sostenible d'actius, procediments i persones. Creada en 2006, opera des de Paterna (València).
https://www.dekra.es

DISAVEVA S.L.

Opera des de 2011 en el sector logístic, comptant amb més de 800 clients. La seua seu central està a Silla (València).
https://www.dcvlogistica.com

DYMSA INGENIERÍA S.L.

Creada en 2005, oferix des de Picassent (València) servicis a mesura per al desenvolupament de nous projectes, modificació de màquines o processos, i del seu manteniment.
www.dymsaing.net

HIDRO WATER S.L.U.

Es dedica des de 1996 al disseny, elaboració i venda d'equips per al tractament d'aigua. Opera des d'Aldaia (València).
https://hidro-water.com

COMERCIAL ORBEL S.A. (ORBEL GROUP)

Oferix servicis de gestió logística en magatzems (flotes, consultoria, formació, etc.). Creada en 1979, té la seua seu central a Almassora (Castelló).
https://www.orbelgrupo.com

POINT S.L.

Empresa centenària amb seu central a Xaló (Alacant). Comercialitza mobles de disseny innovador, factura més de sis milions a l'any i ocupa més de 60 persones.
https://www.point1920.com

Empreses biotecnològiques
BIOITHAS S.L.

Creada en 2017, opera des d'Elx (Alacant), amb un nou enfocament en la investigació clínica, mitjançant l'estudi de la microbiota intestinal.
www.bioithas.com

BIOPOLIS S.L.

Empresa biotecnològica dedicada a l'estudi i la creació de microorganismes d'aplicació en alimentació, salut i altres sectors. Creada en 2003, amb seu en el *Parc *Científic de la UV, factura més de huit milions d'euros anuals.
www.biopolis.es

DARWIN BIOPROSPECTING EXCELLENCE S.L.

Es dedica des de 2016 al mostreig i anàlisi de la microbiota. Té la seua seu en el *Parc *Científic de la UV.
https://darwinbioprospecting.com

ENCAPSULAE S.L.

Encapsulae és una spin-off del CSIC nascuda l'any 2018 a Castelló. L'empresa es dedica al desenvolupament i la comercialització d'additius funcionals per a envasos actius.
www.encapsulae.com

POLYPEPTIDE THERAPEUTIC SOLUTIONS, S.L. (CURAPATH)

Creada en 2003, té oficines en el Parc Científic de la UV i als Estats Units. Aplica les seues competències en nanotecnologia al disseny de medicaments i altres àmbits.
https://pts-polypeptides.com

Empreses de servicis d'informació i telecomunicacions
720TEC S.L.

Oferix servicis tecnològics, *outsourcing, consultoria estratègica i disseny organitzatiu a la indústria, des de 2014. Factura més de tres milions d'euros des de la seua seu a Castelló de la Plana.
https://720tec.es

ANALOG DEVICES S.L.

Multinacional fundada en 1965, dedicada als semiconductors i altres tecnologies. Compta amb un centre de desenvolupament en el *Parc *Científic de la UV des de 2005, on treballen 140 persones.
www.analog.com

HAPPYDONIA S.L.

Oferix des de 2018 eines tecnològiques per a la millora de la direcció de persones en les organitzacions. Opera des de València.
https://www.happydonia.com

LYNX VIEW S.L.

Lynx View és una consultora tecnològica en l'entorn digital amb seu a Alacant. Creada en 2013, compta amb 50 persones ocupades.
www.lynxview.es

OCCENTUS NETWORK S.L.

Oferix des de 2007 servicis informàtics de hosting, cloud, virtualització, etc. La seua seu i centre de dades principal està a Paterna (València).
https://www.occentus.net

TERALCO SOLUTIONS S.L.

Consultoria tecnològica fundada en 2002 (Elx, Alacant). Oferix solucions a grans reptes tecnològics (ecosistemes CRM, hiperautomatizació i RPA, Big Data i IA).
www.teralco.com

VLC PHOTONICS S.L.

És una spin-off de la Universitat Politècnica de València, creada en 2011 i adquirida en 2020 pel Grup Hitachi. Es dedica al disseny de xips fotònics.
www.vlcphotonics.com

WAY2 CLOUD S.L.

Oferix una àmplia varietat de servicis relacionats amb el comerç electrònic. L'empresa va ser creada en 2015, i opera des del Parc Científic de la UV a Paterna (València).
https://way2ecommerce.com

Altres empreses de servicis avançats
ABIONICA SOLUTIONS S.L.P.

Oferix servicis professionals d'enginyeria per a la indústria aeroespacial, amb especial atenció a les aeronaus no tripulades. Creada en 2018, té la seua seu a Alacant.
https://abionica.com

AMPERE POWER ENERGY S.L.

Oferix sistemes intel·ligents de gestió de l'energia renovable, mitjançant la integració de tecnologies diverses. Creada en 2015, té la seua seu a Puçol (València).
https://ampere-energy.es

BUMERANIA S.L.

Bumerania fabrica des de 2020 robots per a l'hostaleria, i altres d'abast social. Té la seua fàbrica a Elx i delegacions en tres continents.
www.bumerania.com

FAN DECK SYSTEMS S.L.

Naix en 2013 per a oferir al mercat noves idees en el camp de la climatització. Opera des de Picanya (València).
https://fandeck.es

INGENIERÍA Y DESARROLLOS RENOVABLES S.L.

Dedicada a la instal·lació d'energies renovables, particularment de plantes de biogàs. Creada en 2009, a Silla (València).
https://inderen.es

ITERA SOLUCIONES DE INGENIERÍA S.L.

Oferix servicis d'enginyeria avançada als sectors de l'automoció i el ferrocarril. Sorgix en 2003, i té la seua seu a Paterna (València).
https://www.iteraengineering.com

JECMA CONSULTORÍA Y MEDIO AMBIENTE S.L.

Oferix servicis tècnics d'enginyeria, laboratori d'anàlisi i inspeccions. Es crea en 2013 i té la seua seu a Paterna (València).
https://jecma.es

ROTARY WAVE S.L.

Oferix solucions innovadores per a la generació d'energia renovable i altres derivats a partir de les ones i els corrents d'aigua. Creada en 2014, opera des de Torrent (València).
https://www.rotarywave.com

SOLATOM CSP S.L.

Solatom és una start-up de la UPV que desenvolupa sistemes solars per a generar calor d'alta temperatura en processos industrials des de 2016.
www.solatom.com