Com aprofitar la informació de les patents per a no duplicar esforços en la investigació i novetats de la llei de patents
18 d'octubre de 2017 10:00 Sala de Juntes. Edifici 1SC

Com aprofitar la informació de les patents per a no duplicar esforços en la investigació i novetats de la llei de patents

18/10/2017

El pròxim dimevcres 18 d'octubre Carmen Toledo de la Torre, Cap de la Unitat d'Informació Tecnológica de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM), impartirà una jornada formativa en la qual explicarà com les patents, a més de constituir una figura de protecció dels resultats de recerca i les innovacions, són una font d'informació científica i tècnica de gran valor.

En aquesta línia, Carmen Toledo indicarà els conceptes bàsics per a entendre un document de patent; ensenyarà com cercar en bases de dades de patents gratuïtes; i especificarà els serveis de vigilància tecnològica que ofereix l'OEPM. L'objectiu és acabar amb la percepció d'aquests documents com un obstacle a la recerca universitària i orientar als científics a traure profit de les patents per als seus projectes.

A més, informarà de les novetats incorporades a la nova Llei de Patents, especialment aquelles que afecten a la recerca, i explicarà què i com es patenta a Espanya i en l'estranger.

En la jornada també participaran Montserrat Pons, de l'Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació de la Universitat (OTRI UV), i María José Ortolá, del Banc de Patents. Eexplicarán quin és el paper dels dos organismes en la gestió d'aquest tipus de protecció de l'art.

 

Entrevistes bilaterals

Els assistents podran concertar, prèvia sol·licitud en la inscripció a la jornada, una entrevista bilateral amb la *OEPM. Per a açò, han d'escriure un correu electrònic a l'adreça admon.pcuv@uv.es, amb data límit el 16 d'octubre,i les peticions d'atendran per ordre d'arribada. Les reunions duraran un màxim de 20 minuts.