Commemoració institucional del X aniversari de la inauguració del Parc Científic
16 d'octubre 10:00-12:30h Auditorio Marie Curie

Commemoració institucional del X aniversari de la inauguració del Parc Científic

16/10/2019

OBJECTIU

El Parc Científic de la Universitat de València compleix 10 anys des de la seua inauguració oficial, un 4 de setembre de 2009. En aquell moment, culminava el projecte d'aquesta institució universitària per a desenvolupar en el seu si un ecosistema d'innovació que afavorira encara més la transferència de coneixement. Naixia un espai on anaven a conviure dues àrees diferenciades, però complementàries: l'Àrea Científic-Acadèmica, consolidada en l'última dècada del segle XX, i un Àrea Empresarial de nova creació amb l'objectiu de propiciar la instal·lació d'empreses innovadores basades en el coneixement i generadores d'alt valor afegit. Després d'una dècada de creixement, aquestes dues àrees aglutinen hui a més de 1.500 professionals d'alta qualificació, equips pluridisciplinaris que treballen de forma coordinada amb la finalitat que la investigació i el desenvolupament generen progrés en el seu entorn més immediat a través de la innovació. Per a celebrar aquesta efemèride, així com els assoliments aconseguits en aquest temps, el pròxim 16 d'octubre se celebrarà a l'auditori Marie Curie del PCUV un acte institucional commemoratiu.


 
PONENT CONVIDADA

L'acte institucional comptarà amb Nuria Oliver com a ponent convidada. Cientifica informàtica, és responsable del departament de Ciència de Dades en Vodafone. Enginyera en telecomunicacions i doctora pel Mitjana *Lab de l'Institut Tecnològic Massachusetts, aquesta científica emprenedora és referent internacional en l'ús del big data per a l'anàlisi del comportament humà i el bé social. A més, és Fellow per l'Association for Computing Machinery (ACM) i per l'Institut d'Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE). A més, ha sigut reconeguda com a acadèmica numerària de la Reial Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya i recentment ha sigut nomenada Data Scientist de l'Any per la Big Data Value Association (BDVA), organització internacional sense ànim de lucre impulsada per la indústria amb 200 membres en tota Europa.


 
PROGRAMA

10:00h Parlaments

10:30h  Nuria Oliver. Cap a una Intel·ligència Artificial per i per a la Societat

11:15h  Lliurament de reconeixements

12:00h  Vi d'honor


 
MÉS INFORMACIÓ

Si necessita informació addicional sobre l'acte o necessita resoldre algun dubte, contacte amb l'àrea de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Parc Científic Universitat de València: comunicacion.pcuv@uv.es / 96 354 38 41.