#LivePCUV amb Pedro Morillo, professor titular de l'IRTIC
20 de maig de 2020 19:00h Instagram TV (IGTV)

#LivePCUV amb Pedro Morillo, professor titular de l'IRTIC

20/05/2020

#LivePCUV és la nova secció de directes que inaugurem hui en el compte d'Instagram del Parc Científic de la Universitat de València. Cada setmana entrevistarem professionals que treballen en el Parc Científic, empreses i investigadors/as que compartiran durant mitja hora els seus projectes i desenvolupaments d'actualitat.

Hui estrena la secció Pedro Morillo, professor titular de l' Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) i investigador principal del Projecte I+D Desenvolupament de messures avançades de protecció contra contagis tipus COVID en entorns d'UCI, el qual ha sigut seleccionat per la Generalitat Valenciana entre els 250 presentats per a donar suport a la situació d'emergència creada per la pandèmia de COVID-19. Els seleccionats, triats per un comité avaluador extern, són solucions innovadores sobre equips de protecció i màscares, test i PCR, respiradors, solucions mèdiques i farmacològiques, sistemes de desinfecció, intel·ligència artificial (IA) i optimització de recursos i logística, que comptaran amb una inversió global de tres milions d'euros

Aquest projecte proposa el disseny i construcció d'un robot mòbil autònom de desinfecció ràpida de les zones sanitàries més sensibles dels hospitals, com quiròfans, àrees de vigilància intensiva o sales de reanimació de pacients. Aquest robot mòbil planteja la innovació d'incloure  simultàniament a una desinfecció basada en llum ultraviolada  germicida d'alta intensitat emesa mitjançant un llum de gas xenó,  juntament amb un sistema autònom de navegació que utilitza algorísmia d'intel·ligència  artificial per a la creació dels mapes virtuals amb  els espais i minimització de trajectòries", explica l'investigador principal.

Ho portarà avant amb altres dos membres de l'IRTIC, institut d'investigació de la Universitat de València, Marcos Fernández i José Vicente Riera, i l'assessorament de professionals sanitaris de l'Hospital General i l'Hospital Arnau de Vilanova, tots dos de València. A mesura que avancem amb el projecte d'I+D s'incorporaran professors del Departament d'Informàtica de l'*Escola Tècnica Superior d'*Enginyeria", avança Pedro Morillo.