Seminari Web - El corredor de migració de cetacis de la mar Mediterrània
8 de juny de 2020 12:30 Youtube PCUV

Seminari Web - El corredor de migració de cetacis de la mar Mediterrània

08/06/2020

Una de les estratègies de conservació de la biodiversitat de la mar Mediterrània és la creació d'àrees marines protegides. Recentment, s'ha declarat al “corredor de migració de cetacis” com a zona especialment protegida d'importància per al Mediterrani. En aquest seminari web es detallaran les etapes que han portat a culminar aquest procés, així com les propostes de futures accions a desenvolupar per a la protecció d'aquests mamífers marins i la resta de la diversitat biològica d'aquest entorn.

Toni Raga és catedràtic de Zoologia de la Universitat de València i coordinador de la Unitat de Zoologia Marina de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, situat en el Parc Científic de la Universitat de València. Compta amb més de 40 anys d'experiència com a professor, havent impartit cursos i conferències en gran nombre d'institucions acadèmiques d'Europa i Amèrica. Durant dues dècades ha dirigit els seminaris europeus sobre biologia i conservació de mamífers marins en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

En la seua trajectòria investigadora, especialitzada en biodiversitat marina, ha dirigit 80 projectes d'I+D+i en diferents països, els resultats dels quals s'han plasmat en més de 200 publicacions en forma de llibres i articles científics. En els últims anys, els seus treballs s'orienten a la conservació d'espècies i espais marins amenaçats, a conéixer la biologia dels paràsits i el seu impacte sobre l'aqüicultura i poblacions salvatges de peixos i altres vertebrats marins, així com a l'estudi dels impactes de les activitats humanes sobre la fauna marina i, especialment, en el context del canvi global.

 

Quan i on?

Aquest seminari, de caràcter divulgatiu, tindrà lloc el dilluns 8 de juny, Dia Internacional dels Oceans, i compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad. La seua durada serà d'una hora (45 minuts d'exposició i 15 minuts en què Toni Raga atendrà els dubtes de l'audiència).

Podreu accedir al seminari web en directe a través del canal de Youtube del Parc Científic de la Universitat de València: https://www.youtube.com/channel/UCDMqcYwmWojkY7FqF1cZH8w