Taller: Experiències en innovació responsable. Una oportunitat per als parcs científics valencians
20 de novembre 12:00 Sala de Formació

Taller: Experiències en innovació responsable. Una oportunitat per als parcs científics valencians

20/11/2019

El taller Experiències en innovació responsable: una oportunitat per als parcs científics valencians té com a objectiu donar a conèixer el model de Recerca i Innovació Responsables (RRI per les seues sigles en anglès) impulsat per la Unió Europea amb l'objectiu que els desenvolupaments tecnològics i els avanços en innovació responguen a les necessitats, expectatives i valors de la societat. D'aquesta manera, empreses d'innovació i ciutadania es beneficiaran i enriquiran mútuament.

 

CONTINGUTS

A través d'activitats dinàmiques, les investigadores Rosana Sanahuja i Alicia Andrés, responsables del projecte de participació i diàleg amb la societat desenvolupat al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec), abordaran el concepte de RRI, explicaran les claus i oportunitats que ofereix per a les empreses i oferiran una visió aplicada dels beneficis de la recerca responsable atesos els resultats extrets en el projecte.

En aquest sentit, es mostraran exemples pràctics. En concret, Hugo Ferrer, CEO de l'empresa especialitzada en el disseny de plataformes conversacionals SemanticBots, explicarà com les accions de RRI desenvolupades han portat a l'empresa a replantejar-se la seua estratègia d'innovació, obrint la via a nous productes més alineats amb les necessitats reals d'alguns col·lectius. També s'explicaran els resultats aconseguits per les altres tres empreses participants: Cuatroochenta, de desenvolupament d'aplicacions per a mòbil i altres productes de transformació digital; Zeus Smart Visual Data, companyia que ofereix solucions que unifiquen les fonts de dades massives i les plasma en múltiples panells per a tenir una visió completa de la informació a temps real a través de dashboards; i Projecte Kryptonita, especialitzada en el desenvolupament d'activitats d'I+D en el sector alimentari.


PROGRAMA

12.00-12.20h Què és la Recerca i Innovació Responsable (RRI)? Claus i oportunitats per a les empreses. A càrrec de Rosana Sanahuja i Alicia Andrés, investigadores de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I.

12.20-13.20h Dinàmiques de grup. Reflexió sobre el concepte de RRI i possibilitats d'aplicació pràctica a les empreses. A càrrec de *Rosana Sanahuja i Alicia Andrés, investigadores de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I.

13.20-14:00h Pràctiques inspiradores. Experiència d'aplicació del concepte de RRI per part d'empreses d'Espaitec participants en el projecte. A càrrec d'Hugo Ferrer, CEO de SemanticBots.


INSCRIPCIONS

El taller es realitzarà amb entrada lliure prèvia inscripció en el següent formulari.


PROJECTE

La sessió s'emmarca en el projecte «Experiències en innovació responsable: una oportunitat per als parcs científics valencians» finançat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i desenvolupat pel Vicerectorat de Recerca i Transferència de la Universitat Jaume I a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del Servei de Comunicació i Publicacions. Més informació: https://www.uji.es/serveis/scp/ucc/projectes/rri-parques-cv/rri-parques-2019/