La comunicació científica i tecnològica és hui una exigència per a organismes, entitats i empreses, especialment per a les que reben suport econòmic per a dur a terme recerca, desenvolupament i innovació. Projectes nacionals i internacionals finançats amb fons públics i privats tenen l'obligació, establerta en les bases de les ajudes rebudes, de difondre a la societat els resultats obtinguts pels seus equips investigadors i emprenedors i l'impacte beneficiós que generen aquests treballs. La comunicació, a més, posiciona estratègicament als grups de recerca i empreses innovadores en els seus àmbits d'activitat.
Per això, orientar i formar en aquesta comunicació social als i a les 1.500 professionals que constitueixen l'Àrea Científic-Acadèmica i l'Àrea Empresarial del Parc Científic de la Universitat de València és l'objectiu principal de COMUNICA-INNOVA [ción], projecte que impulsarà en 2020 la Fundació Parc Científic Universitat de València amb el suport de la Generalitat Valenciana.
Com ho farem? A través de l'organització de tallers en línia i presencials -segons les seves característiques- en els quals s'abordarà:
- la redacció i enviament de notes de premsa a agències i mitjans de comunicació generalistes i especialitzats
- el disseny d'una agenda de mitjans de referència en els seus sectors, nacionals i internacionals, generalistes i especialitzats.
- la pràctica de diferents habilitats comunicatives, tant orals com escrites.
- l'anàlisi dels diferents llenguatges dels gèneres periodístics i com afrontar-los: una notícia, una crònica, una entrevista, un assaig, un article d'opinió i un reportatge.
- l'aprenentatge de recursos audiovisuals a través del coneixement de les normes bàsiques d'enquadrament, il·luminació i so.
- la posició de la marca del grup de recerca o de l'empresa en la societat digital a través de la gestió de comptes en xarxes socials i la creació de blog
PRÒXIM TALLER. 23 DE SETEMBRE (12:00-14:00h)
'Del paper a la notícia en temps de clickbait'
Aquest taller està focalitzat a buscar l'interès dels mitjans cap als nostres projectes d'I+D+i. Serà impartit de manera online per Eva Rodríguez, redactora de l'Agencia SINC (acrònim de Servei d'Informació i Notícies Científiques), l'agència de notícies científiques de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Carles III de Madrid, en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Consultoria estratègica i Comunicació empresarial per la Universitat Rei Joan Carles, porta més d'una dècada treballant com a periodista especialitzada en informació científica, tecnològica i mediambiental. En l'actualitat treballa en SINC, on divulga els últims desenvolupaments de la ciència més rellevant, amb especial èmfasi sobre els treballs espanyols. Anteriorment va treballar en Telemadrid, al Senat i en comunicació institucional de la FECYT.
INSCRIPCIONS
Per a participar en aquest taller en línia i gratuït tan sols és necessari que et registres a través d'aquest formulari. Ja que l'objectiu és que siguen formacions pràctiques i basades en casos concrets, les places seran limitades. No ho dubtes i reserva la teua plaça. La divulgació és clau per a justificar els teus projectes finançats i perquè la societat reconega els serveis que la ciència i l'emprenedoria innovadora li brinda.